Dagtur til Tyskland i bil

Tyskland er et smukt land, hvor der er meget at opdage. Det ligger lige ved siden af Holland, men er meget større, så der er masser at opleve. For os hollændere er det meget let at rejse til Tyskland en dag i bil. Hvis du bor lidt længere østpå, varer det ikke længe, inden du er i vores naboland. Men hvad skal du huske på, når du rejser til Tyskland for en dagstur? Hvad med hastighedsgrænser, miljømærkater, parkering og tankning? Hos os får du alle informationer! Skynd dig at læse videre og få alt at vide om kørsel i Tyskland!

Storbyer i Tyskland

Hvis du rejser i bil fra Danmark til Tyskland, vil du uden tvivl passere en af de byer, der ligger relativt tæt på grænsen til Danmark. Og der er også gode steder i området! For eksempel kan du tage en dagstur til Köln, Düsseldorf eller Osnabrück. Andre smukke tyske byer som Stuttgart, Frankfurt, München og Erfurt er mere velegnede til en længere rejse, som du også skal booke en overnatning på et hotel, fordi rejsen til disse byer tager lidt længere tid. Alligevel er disse byer utvivlsomt et besøg værd.

Parkering i tyske byer

Husk, at du ofte skal betale en masse penge for at parkere i de storbyer i Tyskland. Inde i byen bliver du ofte nødt til at efterlade dit køretøj i et parkeringshus, da parkering plejer at være ret dyrt i Tyskland. Heldigvis er der et godt og billigt alternativ! I dag finder du mange Park & Ride-steder, hvor du kan parkere. Disse steder ligger ofte i nærheden af S-Bahn-stationer, hvorfra du har muligheden at komme til byens centrum inden for 15 minutter. For nogle Park & Ride-parkeringspladser skal du betale et gebyr, men der er også steder der er gratis. Så du kan nemt spare mange penge og stadig nyde byerne!

De tyske motorveje og trafikregler

Tysklands vejnet er enormt. Da landet er stort, er der et hav af gader. Motorveje kaldes på tysk “Bundesautobahnen”. For at køre sikkert er det vigtigt, at du holder dig opdateret omkring trafikreglerne.

Trafikregler og hastighedsgrænser

I princippet gælder mange af trafikreglerne i Tyskland, der også gælder i Holland. Så du behøver ikke at læse en hel masse for at komme sikker afsted. Bemærk, at det er vigtigt, at du kender de trafikregler, der afviger fra de hollandske regler. For eksempel gælder hastighedsgrænsen ikke i hele Tyskland. Ofte er den maksimale hastighed 130 km i timen, men hvis det er vanskeligt at køre på motorvejen, kan du køre sikkert på venstre bane. Du bør endeligt overholde trafikskiltene, da det ikke er på alle motorveje, at der ikke gælder nogen hastighedsgrænse.

Vejrforholdene om vinteren

I Tyskland kan vinteren være lidt mere ekstrem end vi er vant til i Holland. Derfor findes der også særlige regler om kørsel i Tyskland i denne periode. Når der er vinterlige vejrforhold, skal du bruge vinterdæk. Dette gælder også biler uden en tysk nummerplade for at sikre alle trafikanternes sikkerhed. Vinterdækkene skal opfylde de lovmæssige krav og skal monteres på alle hjul.

Stop ved tankstationer og undervejs

I Tyskland finder du regelmæssigt tankstationer langs autobanen, hvor du kan tanke, tage en pause, drikke en kop kaffe og endda få noget at spise. Længe siden blev det aftalt, at der skal ligge tankstationer langs de tyske motorveje, med en maksimal afstand på 60 km mellem hinanden. Det er nogenlunde det, du kan forvente. Hvis du ser ordet “Rasthof” eller ”Raststätte” på vejskiltene, betyder det, at et sted, hvor du kan hvile, er i nærheden af motorvejen. Ordet “Autohof” henviser til et hvilestop, som du når hen til, hvis du forlader motorvejen via afkørslen. I Tyskland kan du ofte finde store tankstationer langs motorveje og omkring storbyerne. Der kan du få lækker kaffe, der serveres eller sælges mad og toiletterne er rene. Du betaler normalt 0,70 € for at gå på toilettet, men får derefter en rabat på 0,50 €, som du kan bruge til en kop kaffe. Så et toiletbesøg koster kun 0,20 €.

Miljøzoner og miljømærkater

En anden ting, som du absolut skal regne med i Tyskland, er såkaldte miljøzoner, der er indført for at holde denne slags køretøjer ude af byerne, som forårsager meget forurening i luften. Trafikskilte viser, hvornår en miljøzone begynder og slutter. Du kan kun komme ind i miljøzonen med din bil, hvis du har et fintstøvmærkat påført bilen, for at signalere, at dit køretøj ikke (eller næppe) er skadeligt for miljøet og luftkvaliteten i den pågældende by. Køretøjer med røde mærkater er generelt ikke velkomne i miljøzoner, og på lang sigt det lader til at selv biler med gule miljømærkater ikke længere er velkomne i tyske byer.

Du skal anmode om et mærkat, før du starter kørslen. Du kan gøre dette via vores hjemmeside. Det er et krav, at du medbringer dit registreringscertifikat, fordi et fintstøvmærkat er bundet til et enkelt køretøj og dets nummerplade (dvs. du kan ikke bruge din naboens mærkat!). I princippet varer behandlingen 24 timer, og du modtager klistermærket den næste dag i din postkasse.

Hvis du har glemt at ansøge om et, kan du gøre det i et tysk bilværksted. Du modtager derefter mærkatet, men betaler meget mere for det. Har du intet grønt klistermærke til Tyskland på din bil eller fik du sat det på den forkerte side af bilvinduet? Så risikerer du en bøde.


Her er en oversigt over alle byer med en miljøzone: https://miljoemaerketyskland.dk/miljøzone/

Hvad du skal medbringe i bilen

Hvert land har sine egne regler for genstande, som du skal medbringe i bilen. Dette gælder også for Tyskland. Vi har opført disse ting til dig i en oversigt, så du kan være sikker på at have alt med!

Du er forpligtet til at medbringe en advarselstrekant, når du rejser til Tyskland. Hvis du har et sammenbrud eller en ulykke og skal parkere langs siden af motorvejen, skal du placere en advarselstrekant ca. 200 meter bag bilen (eller 100 meter i tilfælde af andre veje). Derved informeres andre trafikanter om, at du står i vejkanten, hvilket formindsker risikoen for alle trafikdeltagere. For alle passagerer i bilen skal en sikkerhedsvest medføres i bilen. Disse sikkerhedsveste skal opfylde kravene i EN471-standarden (vestene skal være fluorescerende gul, rød eller orange og retroreflekterende, hvilket de har brug for i tilfælde af sammenbrud eller ulykke, forlade bilen og står på siden af vejen) Med sådan en vest er du meget mere synlig for trafikanter end uden en veste. I Tyskland er det obligatorisk at have et førstehjælpskit i bilen. Selvom disse ting kun er påkrævet til biler med tyske registreringsnumre, anbefales det alligevel at alle trafikanter medfører dem. Det handler altid om din egen og andre bilisters sikkerhed.

BESTEL NU DIRECT DE MILIEUSTICKER VOOR DUITSLAND
0

Din indkøbskurv